۷ آبان ۱۳۹۱، ۷:۳۹

گردشگری؛صنعتی که درقدس متولی ندارد/ آثار باستانی نیاز به معرفی دارد

گردشگری؛صنعتی که درقدس متولی ندارد/ آثار باستانی نیاز به معرفی دارد

قدس – خبرگزاری مهر: گردشگری و میراث فرهنگی صنعتی است که در قدس به دلیل عدم استقرار سازمان مربوطه متولی ندارد و این حوزه پردرآمد به حال خود رها شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر بسیاری از کشورهای در حال توسعه برای رفع مشکل نقدینگی و اشتغالزایی در کشورشان توجه خود را به حوزه صنعت گردشگری معطوف کرده و از این طریق شغلهای بسیاری در کشورشان ایجاد کرده اند.

اما با اینکه قدمت ایران از نظر تاریخی و فرهنگی از بسیاری کشورها سبقت داشته و به همین دلیل در اقصی نقاط این کشور کهن آثار طبیعی و ساخته دست بشر با جذابیت های فوق العاده یافت می شود، اما آن طور که باید و شایسته نتوانستیم در زمینه صنعت گردشگری و جذب توریست داخلی و خارجی موفق عمل کنیم.

شاید به کرات مشاهده کرده باشیم که به محض اعلام چند روز تعطیلی از سوی دولت یا تعطیلات رسمی کشورمان سیل عظیمی از مردم به سمت شهرهای شمالی ایران یعنی استانهای مازندران و گیلان سرازیر می شوند و اکثرا به دلیل حجم بالای مسافرتها به این استانها ساعتها در ترافیک مانده و شلوغی شهرها امکان لذت بردن واقعی از مسافرت به آنان را نمی دهد.

یکی از علل اصلی که باعث می شود با این صحنه مواجه شویم عدم معرفی سایر مناطق دیدنی شهرهای ایران از سوی مسئولان و عدم رونق صنعت گردشگری در بسیاری از مناطق دور و نزدیک کشورمان است.

در همین نزدیکی پایتخت در شهرستان 500 هزار نفری قدس آثار تاریخی فراوانی به چشم می خورد که مورد غفلت مسئولان و مردم قرار گرفته است.

شهرستان قدس نیازمند استقرار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است

فرماندار شهرستان قدس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان قدس دارای جاذبه های تاریخی فراوانی است که از جمله آن می توان به تپه ای طاووسیه که متعلق به هزاره دوم میلادی، حمام قاجار و پارک جهان نما و ... اشاره کند.

علی جهانبخشی ادامه داد: در حال حاضر شهرستان قدس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ندارد و با اینکه بیش از دو سال از جداسازی شهرستان قدس از شهرستان شهریار می گذرد با این حال تمام کارهای مربوط به این منطقه توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهریار انجام می شود.

این مسئول یادآور شد: از آنجا که دولت در زمینه کوچک سازی خود وارد عمل شده است به همین دلیل اجازه گسترش ادارات استانی را نمی دهند.

وی گفت: تاکنون بودجه خاصی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهریار برای شهرستان قدس در نظر گرفته نشده است و تا این سازمان در شهرستان به طور مستقل راه اندازی نشود و ردیف بودجه پیدا نکند نمی توان به انجام اقدامات خاص در جهت توسعه گردشگری و  حفظ بناهای تاریخی پرداخت.

ظرفیت تبدیل شدن قدس به قطب گردشگری صنعت و معدن وجود دارد

جهانبخشی با اشاره به اینکه شهر قدس قطب صنعت و معدن استان تهران است،‌ ادامه داد: می توان با تخصیص بودجه های گردشگری و همکاری با بخش خصوصی حوزه گردشگری صنعت و معدن را توسعه داد.

جهانبخشی به فعالیت 700 مرکز صنعتی در شهرستان اشاره کرد و گفت: می توان با یکسری اقدامات و تلطیف فضای بخش صنعت گامی موثر در جهت گردشگری صنعت برداشت.

این مسئول بیان کرد: این شهرستان برای گسترش بحث گردشگری و میراث فرهنگی نیازمند ساخت موزه و ساماندهی اماکن تاریخی و طبیعی است.

باید به ایجاد صنعت گردشگری در حوزه صنعت، معدن و ورزش توجه کرد

با وجود چنین مشکلاتی در شهرستانهایی که در تقسیمات کشوری چارت اداری آنها تغییر کرده است نشان می دهد که ابتدا باید زیرساختها را در بسیاری از شهرها و شهرستانها فراهم کرد سپس تغییرات تقسیمات کشوری را در آنها لحاظ کنند اما متاسفانه مسئولان ما ابتدا کاری را انجام می دهند سپس یاد آن می افتند که زیرساختها را فراهم کنند.

در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا قبل از انجام هر اقدامی ساعتها جلسه برنامه ریزی و مشاوره انجام می شود و تمام ابعاد اجرای آن طرح بررسی می شود اما متاسفانه در کشور ما بسیاری اقدامات انجام می شود و سپس از هر طرف مشکلی بر سر اجرای طرح و یا طرح انجام شده ایجاد می شود.

شهرستان قدس و بسیاری از شهرستانهای کشورمان قابلیت آن را دارند که از لحاظ های مختلف از جمله صنعت، معدن، ورزش، فرهنگ و ادب و هنر گردشگر جذب کنند اما در چنین شرایطی باید به فکر ایجاد زیرساختهای لازم بود و سپس با تبلیغات صحیح به جذب گردشگر خارجی و داخلی پرداخت.

گزارش از سیما حریان

کد خبر 1711583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha